sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Ihana syksy!

Tänä vuonna (tähän mennessä) on ollut ihana syksy!
Juuri sellainen raikas ilma, ei liikaa märkää...

Meidän pihassa on valtava määrä puita, vaahteroita ja koivuja.
Soitin jo kaupunginvaihteeseen tavoittaakseni henkilön joka vastaa kaava-alueella puiden kaatoluvista (hih, niinkuin hirvenkaatolupa).. Olen kuullut että puita ei tahdo saada kaataa ja olin jo kauhuissani sillä piha on aina turvoksissaan lehtiä ja koivujen siitepöly sotkee terassin ja ikkunat sekä limakalvoni.

Noh se setä kävi katsomassa meidän pihaa ja sanoi että tontillahan on hirveä määrä puita, ainakin joka toinen koivu pois.. JES! Menee silti ensi vuoteen ennen kuin saadaan puut nurin, nyt kun ei sitä asiaa keritä hoitamaan.

Vaahteranlehtiä nyt vielä voisi haravoidakkin (koivua ei :/ ) mutta tempasinpa lehdistä syksyisen kranssin oveen. Vielä kun ei taida grinchillä luonto antaa periksi että laittaisin joulukranssin :)Tämmöisenhän osaa lapsikin tehdä, tarvitaan vain sanomalehteä, kalalankaa ja lehtiä

Sanomalehdestä rullattu pötkö rinkulaksi (vahvistin liitoksen vielä maalarinteipillä) ja siihen vaahteranlehtinippuja kalalangalla kieputtaen kiinni.

Viimeisten nippujen kanssa pitää vähän keplotella että lehtinippujen varret mahtuu, osaa hieman saksilla siisteinkin. Lopuksi tein vielä pienen ripustuslenkin että saa oven naulaan kiinni :)

Viimeksi taisin jo lupailla niistä uusista leluistani kertoa mutta jääkööt ensi kertaan, sen paljastan että liittyvät joulukorttiaskarteluun ;)

4 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia.

  Täällä on muutaman kerran satanut vettä, mutta ei siltikään ole ollut mitenkään liian märkää. Kumppareita olen käyttänyt kerran, mutta silloinkin mentiin metsään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Kerran olen kanssa kumppareita pitänyt, sillon kun pihahommia tein.. Eikä olis edes ollut välttämätöntä! Nyt on vaan alkanut tosi kylmä tuuli puhaltamaan aamuisin, pipo syvemmälle päähän! :D

   Poista
 2. Kiva kun jätit kommentin blogiini, niin osasin tulla vastavierailulle. Aivan loistava tuo profiiilisi teksti!:D

  Kaunis vaahteranlehtikranssi. Kehtaiskohan sitä lähteä puistoon kottikärryjen kanssa..?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun poikkesit! :)
   Silloin kun asuin kerrostalossa, kävin viereisestä puistosta vaivihkaa kaapimassa lehdet kassiin, muovipussillinenkin lehtiä jo riittää kun ei kovin suurta kranssia tee ;)

   Poista